PUTEREA CUNOAȘTERII

Pilonii credinței

”Tot ce ni se întâmplă este determinat de o putere infinită care ne guvernează viața în funcție de stările sufletești pe care le trăim. Aceasta este puterea lui Dumnezeu”

Cultivarea cunoașterii

”Un mormânt îi este acum îndeajuns celui căruia nu-i ajungea o întreagă lume.” Epitaf apocrif pe mormântul funerar al lui Alexandru Macedon

Iertarea ca terapie

”Iertarea, alături de iubirea frățească, este imperativul esențial lăsat omenirii de către Iisus… Să ne iertăm pentru că ‘nimeni nu este fără greșeală’.”
Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan

Relatare: Colacul de salvare”

Plecând de la posibilitatea unui accident aviatic cu posibile consecințe tragice, ar merita să plecăm de la ideea că ne gândim la Dumnezeu ”doar atunci când ne aflăm în fața unui pericol iminent”. În realitate, întreaga pledoarie, precum și sugestiile și recomandările Academiei Integrative sunt îndreptate invers decât reacțiile comune și anume ”Dumnezeu este în tot și în toate, în fiecare moment al vieții, dincolo de spațiu și timp”
Avem în vedere cinci ritualuri specifice care urmăresc să creeze acele ”canale de lumină prin care ne eliberăm de bagajul karmic, așa cum am descărca niște greutăți dintr-un rucsac atașat în spatele nostru”.

Cei motivați să aprofundeze această zonă de meditație, au la dispoziție în volumul ”Puterea Cunoașterii” nu mai puțin de 21 de metode concrete și sfaturi precise care să ne ajute să conștientizăm în mod pozitiv faptul că suntem doar ”călători efemeri pe drumurile vieții”. În contra-partidă, tema de meditație care le înglobează pe toate celelalte cugetări și îndemnuri se poate sintetiza într-o unică formulare:

”Cu cât ne ocupăm mai mult de noi înșine,
cu atât mai puțin vom fi afectați de greșelile altora”
IOAN

Cultivarea cunoașterii

În doctrina asupra terapiei cunoașterii pe care o îmbrățișăm și recomandăm adepților noștri, Împăratul Alexandru Macedon reprezintă un contra-exemplu de dezvoltare a personalității.

Deși a avut un sprijin foarte bun de la marele filosof Aristotel, destinul său a fost crâncen în special în sensul că a ajuns, în final, ”victima propriei strategii de viață”.

De aceea, recomandarea noastră centrală este că niciodată ”nu este înțelept să cucerești un spațiu eliberat în urma unei confruntări!”

Așadar, o cucerire a lumii fizice de către marii conducători, nu aduce cu sine o desăvârșire a destinului propriu, ci dimpotrivă îi limitează la egoism și la pierderea treptată a înțelepciunii acumulate inițial.

Toate tehnicile și metodele recomandate în volumul
”Puterea Cunoașterii” sunt clar orientate către evitarea dezlănțuirii energiilor negative care populează universul.

Altfel spus, îndemnul central este:

”Retrageți-vă de pe termenul de luptă și trăiți în smerenie! Astfel veți ajuta universul să repare efectele suferinței”,
ceea ce echivalează cu salvarea măcar a unei părți din valorile consumate în cursul conflictelor anterioare.
IOAN

Călătoria iertării ca terapie

Academia Integrativă a construit de-a lungul multor ani o terapie extinsă denumită ”Terapia Cunoașterii” pe care toți cei interesați o pot aplica ”spre desăvârșirea lor și a creației lor.

În situația în care cei motivați își propun să-și îmbunătățească viața în mod evident este recomandată drept prioritară armonizarea relațiilor cu cei dragi și cu cei apropiați. În programul de terapie, vi se va sugera întocmirea unei liste în care pe primele locuri se vor afla membrii familiei. Autorul volumului ”Puterea Cunoașterii” propune un exercițiu practic de imaginația, pentru a personaliza și autentifica terapiile prin intermediul unor invocații.

”Nu există limite în a fi mai bine, întrucât potențialul uman este nemărginit”
”Scopul pentru care am venit pe pământ este să ne atingem desăvârșirea”
IOAN

Ca un corolar al întregului demers transpus în practică prin antrenamentul din Terapia Cunoașterii, inspirat de Dr. Hew Len, se recomandă ca să ținem cont că sufletul nu are limite în manifestare și mai ales că energia sufletului poate fi la orice nivel de conștiință, în funcție de potențialul pe care îl avem în noi și de felul înțelegem să îl utilizăm.

Pentru aplicarea programului de antrenament în privința iertării, este recomandată practicarea sa atât către alte persoane, cât și în grupuri organizate, așa cum sunt prezentate pe larg în volumul ”Puterea Cunoașterii”.

VINO ALĂTURI DE NOI!

Cursul de dans energetic este primul pas în asimilarea Dansului Energetic.
Dansul energetic este o formă de terapie și antrenament creată cu scopul de a înnobila ființa umană pe nivele de conștiință din ce în ce mai înalte.
Cursul de dans energetic poate fi parcurs de orice persoană interesată de programe de dezvoltare umană.